10 de jul. 2012

L'arribada d'una persona a casa


Quant entres a casa teva o a la d'un conegut, el gos et dóna la benvinguda i salta sobre teu? Es posa molt nerviós quan entres a casa o reps gent a casa? per molt que l'empenyis lluny, torna saltar sobre teu? No saps que fer? Aquí tens unes normes bàsiques per solucionar el problema.

                         " Moltes vegades premiem una conducta sense voler".

Què vull dir amb aquesta frase? Si moltes vegades l'empenyem perquè no salti a sobre nostre i continua saltant, hem de començar a pensar en què fallem.

Molt sovint premiem conductes sense voler. Una d'aquestes conductes que premiem és quan el gos salta a sobre la gent

Entres a casa, el gos està  content en veure't i salta a sobre teu, tu l'empenys lluny, ell torna a saltar sobre teu i tu tornes a empènyer-lo... En realitat el que estàs fent és premiar la conducta quan en realitat no volem. Això per ell és un joc.

Primer de tot, has de tenir clar que potser a tu no et molesta que et salti a sobre quan et veu, però un dels grans problemes que pots tenir com a propietari, és que quant algú entri a casa teva amb visites o les rebis, el gos comenci a saltar sobre les persones. I el més gran dels problemes és quan el gos és gra ja que al tenir més força ens pot fer caure i fer-nos mal a nosaltres, a les visites i a ell mateix. El que és clar és que encara que sigui petit o gros és un gran problema de comportament.

La conducta que està realitzant el gos és la de cridar l'atenció. Quan empenyem el gos per fer-lo baixar creu que volem jugar amb ell. Per aquest motiu, per moltes vegades que l'empenyis tornarà a saltar sobre teu.



Què fer per resoldre-ho?

  • El moment en què el gos et salta sobre teu, tu hauràs de girar-te i donar-li l'esquena. Si torna a saltar, tronaràs a donar-li l'esquena.
  • Després el gos intentarà: tornar a saltar, mossegar les mans o braços, la roba... Amb l'únic objectiu de cridar l'atenció. En aquest cas, haurem d'entrar i ignorar-lo, és a dir, sense tocar-lo, sense dir-li ni una paraula, ni mirar-lo.
  • Estarem així fins que el gos s'estiri al terra o al seu lloc de descans, després el podem tocar. També podem donar-li un premi, qualsevol cosa positiva perquè el gos entengui que per tenir la nostra atenció ha d'estar tranquil i sense saltar.
  • Quan rebem visites, també els hem de dir els passos que haurem de seguir.
  • Li ensenyem una ordre que volem que realitzi quan entrem a casa i rebem visites: "estira't a terra", "seu" o "quiet".
  • Haurem de seguir fent aquests passos sovint i observarem un gran canvi en el nostre gos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada